Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzie krátke rebrá glazované pivom so špaldovým šalátom

Hovädzie krátke rebrá glazované pivom so špaldovým šalátom

Zdroj: © StockFood

Reklama

400 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 2 kilogram hovädzie rebierka, 300 gram hrubozrnná soľ, 600 mililiter svetlé pivo, 375 mililiter teľací vývar, 220 gram hnedý cukor, 60 mililiter jablčný ocot, 60 mililiter údená barbecue omáčka, 2 polievková lyžica horčica so zeleným korením, 400 gram špaldové zrná, 1 kus reďkovka, 1 kus žltá cibuľka, 0.5 šálka šťava z petržlenu a jemne nastrúhanej citrónovej kôry z polovice citróna, 2 čajová lyžička extra panenský olivový olej, 250 gram práškový cukor

1.

Do hrnca nasypeme hrubozrnnú soľ, hnedý cukor a prilejeme 2 litre vody. Necháme zovrieť a miešame, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nálev necháme úplne vychladnúť, potom ním zalejeme umyté rebrá a vložíme na 6 hodín do chladničky.

2.

Po tomto čase ich vyberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme kuchynskými papierovými utierkami, nakrájame na 4 samostatné rebrá a odložíme.

3.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Rozpálime veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom, vložíme do nej rebrá,opekáme zo všetkých strán asi 2 až 3 minúty, kým nezhnednú. Potom ich preložíme do pekáča a podlejeme svetlým pivom, jablčným octom a teľacím vývarom. Prisypeme cukor, pridáme barbecue omáčku a horčicu so zeleným korením. Premiešame a privedieme do varu, prikryjeme a dáme pomaly dusiť na 2,5 až 3 hodiny do rúry, kým sa mäso nebude oddeľovať od kosti. Vyberieme ho z rúry, oberieme od kosti a udržujeme v teple. Trocha tekutiny z pekáča prevaríme na prudkom ohni, kým nezhustne.

4.

Medzitým uvaríme špaldové zrnká v hrnci s osolenou vodou (trvá to približne15 až 25 minút), mäkké zlejeme a odložíme do tepla.

5.

Uvarenú špaldu zmiešame s nakrájanou cibuľkou, na tenké plátky nakrájanou reďkovkou, petržlenovo-citrónovou šťavou a panenským olejom. Ak treba, ešte osolíme.

6.

Ochutený špaldový šalátik a hovädzie mäsko naservírujeme na taniere, prelejeme omáčkou a môžeme ešte ozdobiť vňaťou a plátkami reďkovky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS