Hovädzie ragú s tortillou
23. 8. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:19)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT
POTREBUJEME:
500 g mletého hovädzieho mäsa
200 g kukuričnej múčky
150 g hladkej múky
1/2 viazaničky petržlenu
1 cibuľu
1 kalifornskú papriku
100 g nakladaných ošúpaných paradajok z konzervy
200 g nakladaných malých kukuričiek z konzervy
mletú papriku
čili korenie
soľ
mleté čierne korenie
2 PL medu
POSTUP:
1. Kukuričnú múčku zmiešame s hladkou múkou. Pridáme najemno nakrájaný petržlen a soľ, potom po malých dávkach prilejeme 2 dl teplej vody. Rukami všetko dôkladne prehnetieme a zo vzniknutého cesta vytvarujeme malé knedličky.
2. Hotové knedličky dáme na 15 minút bokom, potom ich vložíme každú medzi dva listy papiera na pečenie a valčekom rozvaľkáme na malé placky. Tie po oboch stranách opečieme do červena v horúcom oleji na panvici – vzniknú tortilly.
3. V inej panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ a kalifornskú papriku nakrájanú na rezančeky. Odkrojíme vrchnú i spodnú časť nakladaných paradajok, primiešame k mäsu a spolu dusíme.
4. Potom pridáme do ragú aj pokrájané kukuričky. Ochutíme mletou paprikou a čili korením. Pokvapkáme medom, zamiešame a rýchlo pridáme trochu vody, aby sa med nespálil. Dusíme tak dlho, až mäso celkom nezmäkne.
5. Pred podávaním položíme na každý tanier jednu kukuričnú placku, naložíme na ňu porciu hovädzieho ragú a prikryjeme druhou tortillou. Zdobíme petržlenovou vňaťou a kalifornskou paprikou nakrájanou na drobné kocky.