Hovädzina s horčicovou omáčkou
7. 12. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 90 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 600 g hovädzieho stehna, soľ, 4 lyžice oleja, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 veľká cibuľa, 1,5 l mäsového vývaru, 1 lyžica bylinkovej horčice, 30 g hladkej múky, ocot, kryštálový cukor
Postup:
1. Mäso umyjeme, osušíme a zo všetkých strán dobre osolíme. Cibuľu a koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V pekáči rozohrejeme olej, na ktorom mäso zo všetkých strán opečieme. Pridáme cibuľu a zeleninu a podlejeme malým množstvom vývaru.
2. Mäso zakryjeme a za občasného podliatia vývarom dusíme na miernom ohni. Keď mäso dostatočne zmäkne, potrieme ho horčicou a dodusíme domäkka.
3. Mäso vyberieme a šťavu zredukujeme na polovicu. Zaprášime ju múkou, krátko opečieme, podlejeme vývarom a ochutíme octom a cukrom. Omáčku môžeme rozmixovať alebo prepasírovať cez jemné sitko. Mäso nakrájame na tenké plátky a na tanieri ho prelejeme omáčkou. Podávame s knedľou.