Hrachová nátierka s pohánkou
7. 3. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 45 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 200 g suchého hrachu, 100 g pohánky, 50 g rastlinného masla alebo olivového oleja, 3 paradajky, 1 cibuľa, zväzok pažítky, ligurček, soľ
Postup:
1. V osolenej vode osobitne uvaríme hrach a pohánku. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Vložíme do misky, pridáme rastlinné maslo, postrúhanú cibuľu a olúpané nakrájané paradajky. Všetko dôkladne premiešame.
3. Nátierka výborne chutí na hriankach opečených nasucho. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou a ligurčekom.