Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hrnčeková torta s nátierkovým maslom

Hrnčeková torta s nátierkovým maslom

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 4 kus vajce, 2 hrnček práškový cukor, 8 polievková lyžica horúca voda, 2 hrnček polohrubá múka, 1 hrnček mleté vlašké orechy, 0.5 balíček prášok do pečiva, strúhaná čokoláda na posypanie, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, 2 téglik neochutené nátierkové maslo, 2 téglik smotana na šľahanie, práškový cukor podľa chuti

1.

V mise vyšľaháme do peny vajcia, cukor a vodu. Postupne do nej zašľaháme múku, orechy a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a odstránime z formy.

2.

Ďalej dohladka vymiešame nátierkové maslo s cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha a postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Krém ozdobne nanesieme na boky a vrch torty. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS