Hrnčeková torta s nátierkovým maslom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
30 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 4 kus vajce, 2 hrnček práškový cukor, 8 polievková lyžica horúca voda, 2 hrnček polohrubá múka, 1 hrnček mleté vlašké orechy, 0.5 balíček prášok do pečiva, strúhaná čokoláda na posypanie, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, 2 téglik neochutené nátierkové maslo, 2 téglik smotana na šľahanie, práškový cukor podľa chuti
1.
V mise vyšľaháme do peny vajcia, cukor a vodu. Postupne do nej zašľaháme múku, orechy a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a odstránime z formy.
2.
Ďalej dohladka vymiešame nátierkové maslo s cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha a postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Krém ozdobne nanesieme na boky a vrch torty. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame.