Hrozienkový koláč
23. 2. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 50 minút
Potrebujeme: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice oleja, tuk na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu, šľahačka na ozdobenie, KRÉM: 500 ml mlieka, 1 kakaový puding, 2 lyžice škrobovej múčky, 250 g masla, 120 g práškového cukru, 50 g hrozienok, 2 lyžice rumu
Poleva: 100 g čokolády na varenie
Ako na to: Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme.
Z mlieka, zo škrobovej múčky a z pudingu uvaríme hladký krém a ešte do teplého všľaháme maslo, práškový cukor a nakoniec vmiešame hrozienka namočené v rume. Vychladnutý korpus natrieme krémom a polejeme roztopenou čokoládou. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme šľahačkou.