Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hrozienkový koláč

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút

Potrebujeme: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice oleja, tuk na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu, šľahačka na ozdobenie, KRÉM: 500 ml mlieka, 1 kakaový puding, 2 lyžice škrobovej múčky, 250 g masla, 120 g práškového cukru, 50 g hrozienok, 2 lyžice rumu

Poleva: 100 g čokolády na varenie

Ako na to: Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme.

Z mlieka, zo škrobovej múčky a z pudingu uvaríme hladký krém a ešte do teplého všľaháme maslo, práškový cukor a nakoniec vmiešame hrozienka namočené v rume. Vychladnutý korpus natrieme krémom a polejeme roztopenou čokoládou. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme šľahačkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS