Hroznová štrúdľa
19. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 25 minút. Čas pečenia: 40 minút.
Potrebujeme (na 16 kúskov): 300 g štrúdľového cesta (polotovar), 500 g hrozna, 200 g vlašských orechov, 100 g kryštálového cukru, 1 ČL mletej škorice, 100 g rastlinného tuku na pečenie, 100 ml smotany na šľahanie, 100 g strúhanky, práškový cukor na ozdobu, tuk na vymazanie plechu
Takto sa to podarí:
1. Hrozno umyjeme, bobule rozpolíme a jadierka odstránime.
2. Cesto rozdelíme na polovice, rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným tukom a posypeme strúhankou. Orechy nahrubo zomelieme.
3. Na rozvaľkané cesto poukladáme ovocie, posypeme cukrom, orechmi a škoricou. Pokvapkáme smotanou, zvinieme a preložíme na vymastený plech. Postup zopakujeme aj pri druhej polovici cesta.
4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.