Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hŕstková polievka

Hŕstková polievka

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 50 minút; 6 porcií

Potrebujeme: 1/2 hrnčeka šošovice, 1/2 hrnčeka fazule, 1/2 hrnčeka hrachu, 1/2 hrnčeka krúp, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, soľ, majorán, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžička vegety, štipka mletej papriky

Postup:

1. Prebraté a umyté strukoviny a krúpy namočíme do vody a uvaríme domäkka.

2. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme mletú papriku, zalejeme studenou vodou a pridáme do uvarených strukovín.

3. Polievku osolíme, ochutíme vegetou, pridáme pretlačený cesnak a nakoniec majorán. Podávame s pečivom alebo oškvarkovými pagáčmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS