Hruškovo-čokoládový koláč
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
35 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 90 gram maslo, 100 gram čokoláda, 110 gram krupicový cukor, 4 kus vajce, 110 gram mleté mandle alebo lieskovce, 2 kus veľká hruška
1.
V hrnci nad parou rozpustíme maslo s čokoládou a necháme bokom vychladnúť.
2.
Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme vychladnutú čokoládu. Prisypeme mleté oriešky a nakoniec stierkou primiešame samostatne vyšľahaný sneh z bielkov.
3.
Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 °C.
4.
Cesto nalejeme do formy a navrch naukladáme očistené nakrájané hrušky. Pečieme 30 až 35 minút.
5.
Koláč nakrájame až po vychladnutí.