Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hruškovo-čokoládový koláč

Hruškovo-čokoládový koláč

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

35 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 90 gram maslo, 100 gram čokoláda, 110 gram krupicový cukor, 4 kus vajce, 110 gram mleté mandle alebo lieskovce, 2 kus veľká hruška

1.

V hrnci nad parou rozpustíme maslo s čokoládou a necháme bokom vychladnúť.

2.

Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme vychladnutú čokoládu. Prisypeme mleté oriešky a nakoniec stierkou primiešame samostatne vyšľahaný sneh z bielkov.

3.

Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 °C.

4.

Cesto nalejeme do formy a navrch naukladáme očistené nakrájané hrušky. Pečieme 30 až 35 minút.

5.

Koláč nakrájame až po vychladnutí.

Vyberáme pre vás niečo PLUS