Hruškovo-karamelový pohár
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 100 gram podrvené celozrnné keksy, 6 kus hruška, 0.5 konzerva karamelové kondenzované mlieko, 1 balíček vanilkový puding, 1 téglik crème fraîche / tučná kyslá smotana, 1 kus vanilkový struk, 2 polievková lyžica med, strúhaná citrónová kôra
1.
Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca s trochou vody a citrónovej kôry. Podusíme spolu asi 5 minút a odstavíme. Odoberieme 1/3 a do zvyšku pridáme med a dreň z vanilkového struku. Necháme vychladnúť. Neochutené hrušky zmiešame s karamelovým kondenzovaným mliekom.
2.
Do 6 pohárov rozdelíme hrušky s vanilkovou dreňou, posypeme drvenými keksami, pridáme trošku créme fraiche, vrstvu hrušiek s karamelom, keksy, zvyšný créme fraiche. Môžeme dozdobiť ešte dusenými hruškami a citrónovou kôrou. Až do podávania skladujeme v chladničke.