Hruškovo-mandľový koláč
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 2 kus hruška, 2 polievková lyžica javorový sirup, 1.5 hrnček mandľová múka, 0.5 hrnček hladká múka, 0.5 čajová lyžička prášok do pečiva, 4 kus vajce, 1 hrnček hnedý cukor, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 200 gram maslo, práškový cukor na posypanie, šľahačka na podávanie
1.
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymastíme maslom a dno pokvapkáme javorovým sirupom.
2.
Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na osminky. V mise spojíme mandľovú aj hladkú múku s práškom do pečiva, v inej mise vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový extrakt, potom prišľaháme rozpustené schladené maslo. Vmiešame múčnu zmes a nalejeme na hrušky vo forme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
3.
Potom vyberieme, 10 minút chladíme vo forme, potom vyklopíme a chladíme najlepšie na mriežke. Podávame posypané cukrom a so šľahačkou.