Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hruškový kompót

Hruškový kompót

Zdroj: NČPŽ

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. Čas varenia: 6 minút.

Potrebujeme: 8 zrelých hrušiek, šťavu z 1 pomaranča, šťavu z 1 citróna, 400 ml červeného vína, 3 PL medu, 1 PL škrobovej múčky, 1 tyčinku škorice, klinčeky

Postup:

1 Hrušky ošúpeme, prekrojíme a vyberieme jadrovník. Do misy dáme 200 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a hrušky do nej hneď vložíme, aby nezhnedli.

2 Víno prevaríme s medom, pridáme kúsok škorice, zopár klinčekov a šťavu z pomaranča. Nakoniec vložíme hrušky.

3 Varíme spolu 5 až 6 minút. Potom ovocie vyberieme, šťavu zahustíme škrobovou múčkou a privedieme do varu. Hrušky opäť vložíme do šťavy a zakryté necháme vychladnúť. Podávame v kompótových miskách.

Vyberáme pre vás niečo PLUS