Hruškový kompót
4. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:04)

Zdroj: NČPŽ
Reklama
Čas prípravy: 30 minút. Čas varenia: 6 minút.
Potrebujeme: 8 zrelých hrušiek, šťavu z 1 pomaranča, šťavu z 1 citróna, 400 ml červeného vína, 3 PL medu, 1 PL škrobovej múčky, 1 tyčinku škorice, klinčeky
Postup:
1 Hrušky ošúpeme, prekrojíme a vyberieme jadrovník. Do misy dáme 200 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a hrušky do nej hneď vložíme, aby nezhnedli.
2 Víno prevaríme s medom, pridáme kúsok škorice, zopár klinčekov a šťavu z pomaranča. Nakoniec vložíme hrušky.
3 Varíme spolu 5 až 6 minút. Potom ovocie vyberieme, šťavu zahustíme škrobovou múčkou a privedieme do varu. Hrušky opäť vložíme do šťavy a zakryté necháme vychladnúť. Podávame v kompótových miskách.