Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hruškový mafin s brusnicovou šľahačkou

Hruškový mafin s brusnicovou šľahačkou

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 20 až 25 minút.

Potrebujeme: 2 hrušky, 2 PL citrónovej šťavy, 150 g masla, 300 g hladkej múky, 125 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/4 ČL soli, 1/4 ČL škorice, 1 ČL prášku do pečiva, 2 vajcia, 125 ml mlieka, 3 PL brusnicového kompótu, 200 ml šľahačkovej smotany, maslo na vymastenie formičiek

Postup:

1 Po dva košíčky vložíme do seba a položíme na plech. Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

2 Múku, kryštálový a vanilínový cukor, soľ, škoricu a prášok do pečiva spolu zmiešame. Maslo a vajcia s mliekom rozšľaháme, pridáme múčnu zmes a premiešame. Do zmesi zapracujeme kúsky hrušiek. Cesto naplníme do vymastených formičiek a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 až 25 minút. Necháme vychladnúť.

3 Smotanu vyšľaháme a primiešame do nej odkvapkane brusnice. Šľahačku rozdelíme na mafiny a ozdobíme lístkami mäty.

Vyberáme pre vás niečo PLUS