Hruškový páj
23. 9. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)
Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 40 minút. Počet porcií: 8.
Potrebujeme:
4 hrušky, šťava a strúhaná kôra 1 citróna, 250 g mäkkého tvarohu, 4 PL mlieka, 200 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 150 ml oleja, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 až 3 PL nahrubo nasekaných vlašských orechov.
Postup:
Hrušky olúpeme, nakrájame na osminy a pokvapkáme 1/2 citrónovej šťavy. V mise dohladka vymiešame tvaroh s mliekom, cukrom, vajcami, olejom, citrónovou kôrou a so zvyšnou šťavou. Do hladkej masy zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 30 cm vystlanej papierom na pečenie. Navrch poukladáme hrušky a opatrne zatlačíme do cesta. Vrch posypeme orechmi a dáme na 30 až 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.