Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hubová cesnačka

Hubová cesnačka

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, 6 porcií  

Potrebujeme:

250 g čerstvých húb, 1,5 l vody, celé čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, 2 krajce staršieho chleba, petržlenová vňať, soľ, 1 ČL masla

Postup:

1. Huby očistíme a nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.

2. Chlieb nakrájame na malé kocky a krátko opečieme na suchej panvici. Polievku rozdelíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čas varenia: 40 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS