Reklama

Hubovník

Hubovník

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 45 až 60 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 g čerstvých húb, 6 vajec, 6 rožkov, 150 ml mlieka, 5 strúčikov cesnaku, hladká múka na zahustenie, soľ, mletá rasca, tuk na vymastenie plechu, petržlenová vňať, kôpor a pažítka

Postup:

1. Rožky pokrájame na kocky, pokvapkáme mliekom, aby nasiakli. Huby očistíme, nakrájame nadrobno a zmiešame s rožkami. Pridáme vajcia, soľ, rascu a roztlačený cesnak.

2. Masu zahustíme múkou, aby vzniklo redšie cesto. Primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, pažítku a kôpor.

3. Cesto preložíme na vymastený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 45 až 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na kocky ako koláč.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4