Hubový guláš so špenátovými haluškami
12. 4. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30-40 MINÚT
POTREBUJEME:
250 g dubákov
200 g kuriatok
300 g šampiňónov
250 g hlivy ustricovej
1 cibuľu
1 papriku
1 paradajku
1/2 kg múky
olej
maslo
3 vajcia
100 g špenátu
1 viazaničku petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie
mletú papriku niekoľko byliek tymianu
POSTUP:
1. Huby očistíme a pokrájame nahrubo. Cibuľu nasekáme najemno a osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme rozkrájanú papriku, paradajku, a napokon všetko posypeme mletou paprikou. Zalejeme troškou vody, osolíme a okoreníme. Podľa chuti môžeme pridať i tymian.
2. Do gulášového základu vsypeme najprv kuriatka, po chvíli šampiňóny a hlivu ustricovú. Keď dusené huby začnú púšťať šťavu, môžeme pridať i dubáky. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme.
3. Z múky, vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme.
4. Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami, ktoré budú chutnou prílohou k hubovému gulášu.