Husacia pečeň s jablkami
13. 3. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Archív
ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT 60 g husacej pečene 2 červené jablká 2 zelené jablká 200 g odkôstkovaných višní 50 – 100 g masla 50 g hnedého cukru 2 dl calvadosu (jablčnej pálenky) niekoľko kusov čiernych špagiet mleté čierne korenie soľ
POSTUP:
1. Husaciu pečeň nakrájame na hrubšie rezne, urobíme do nich zárezy, osolíme a okoreníme. 2. V nádobe necháme zohriať hnedý cukor, pridáme k nemu čerstvé višne alebo višňový kompót, calvados a maslo. Na miernom plameni zmes uvedieme do varu a zahustíme jedlým škrobom, ktorý rozmiešame vo vlažnej vode. 3. Rozkrájanú pečeň pri strednej teplote poriadne opečieme, ale skôr, ako bude hotová, pridáme k nej jablká nakrájané na kolieska. 4. Čierne špagety vložíme do pekáča vymasteného olejom a upečieme. 5. Pri podávaní ukladáme na tanier striedavo pečené jablká a plátky husacej pečene. 6. Vedľa nich dáme na každý tanier porciu višňovej omáčky a pečené špagety použijeme na zdobenie.