Indická šošovicová polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram krájané paradajky z konzervy, 350 gram kuracie rezne, 125 gram červená šošovica, 30 gram zázvor, 600 mililiter kurací vývar, 400 mililiter kokosové mlieko, 4 kus mrkva, 1 kus pór, 1 polievková lyžica limetková šťava, 1 čajová lyžička rasca, 1 čajová lyžička horčičné semienka, 1 čajová lyžička mletá paprika, 0.5 čajová lyžička kurkuma, 0.5 čajová lyžička Senovka grécka, 0.333 čajová lyžička čili vločky, soľ, mleté čierne korenie, limetka na ozdobu, posekaný koriander
1. Mäso nakrájame na malé kúsky. Pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zázvor olúpeme a nasekáme najemno. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky.
2. Rascu, horčičné semienka a senovku nasucho opražíme na panvici. V mažiariku potom rozotrieme najemno. Zmiešame s kurkumou, paprikou a čili vločkami.
3. Z kokosového mlieka odoberieme vrchný tuk, dáme do hrnca a opražíme na ňom pór, zázvor, mrkvu a mäso. Posypeme polovicou zmesi korenia, soľou, korením, premiešame a opekáme.
4. Šošovicu opláchneme a pridáme do hrnca. Prilejeme paradajky, vývar a varíme na miernom ohni asi 15 minút.
5. Potom pridáme kokosové mlieko a necháme prehriať 3 minúty. Ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
6. Podávame posypané lístkami koriandra a limetkovými kúskami.