Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jablková torta

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 40 minút

Potrebujeme: 300 g jabĺk, 350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 ml oleja, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, 100 g pomletých orechov, 100 g hrozienok, 1 lyžica mletej škorice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Ako na to: 1. Do misy dáme vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a všetko dobre vymiešame. Pridáme očistené a nadrobno nakrájané jablká a premiešame.
Postupne do zmesi pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, práškový a vanilínový cukor, orechy, hrozienka a škoricu a vypracujeme hladké cesto.

Cesto dôkladne premiešame a vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Vychladnutú tortu môžeme ozdobiť šľahačkou a plátkami jablka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS