Reklama

Jablkové hodovanie: Keď svojej rodine napečiete tieto dobroty s jablkami, budú vás všetci nosiť na rukách

Cupcake s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Hovorí sa, že kto zje jablko denne, tomu sa bude vyhýbať lekár. Bola by preto škoda nepoužiť tieto vitamínové bomby pri najbližšom pečení.

Francúzsky tart

Francúzsky tart

Zdroj: Shutterstock

Francúzsky tart

POTREBUJETE:

Na korpus:

■ 195 g hladkej múky

■ 50 g kryštálového cukru

■ 1/4 ČL soli

■ 110 g zmäknutého masla

■ 1 vajce

■ 1/2 šálky marhuľového lekváru

■ 1/2 šálky jablkovej výživy

■ 3 stredne veľké jablká

■ 1 PL masla

■ 4 PL hnedého cukru

■ 1/4 ČL škorice

■ štipka soli

AKO NA TO:

1 Mixérom vyšľahajte do hladka maslo s cukrom. Pridajte postupne vajce, múku a soľ. Cesto spracujte rukami do valca, zabaľte do fólie a uložte aspoň na 30 minút do chladničky.

2 Vychladnuté cesto vyvaľkajte na kruh a vložte do tartovej formy s priemerom 30 cm. Položte naň papier na pečenie, zaťažte ho fazuľou alebo ryžou a dajte piecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

3 Po vybratí z rúry odstráňte papier a cesto potrite marhuľovým lekvárom a detskou jablkovou výživou.

4 Jablká nakrájajte na ten- ké plátky a zmiešajte s roztopeným maslom, so škoricou, štipkou soli a s cu- krom. Plátky jabĺk poukladajte do kruhu, až kým nezaplníte celú formu. Vložte naspäť do rúry a pečte ďalších 25 minút.

Tip: Servírujte s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Zdroj: Shutterstock

Jablková dračica

Cupcake s jablkami a so škoricou

POTREBUJETE:

■ 200 g hladkej múky

■ 2 vajcia

■ 150 g kryštálového cukru

■ 80 g práškového cukru

■ 200 g masla

■ 100 ml mlieka

■ 1 prášok do pečiva

■ 1 väčšie zelené jablko

Na krém:

■ 250 g zmäknutého masla

■ 150 g práškového cukru

■ 1 lyžička mletej škorice

AKO NA TO:

1 V panvici rozpustite cukor a nechajte ho skaramelizovať. Pridajte olúpané a na malé kúsky nakrájané jablko a 5 minút miešajte. Odstavte a nechajte vychladnúť.

2 V mise vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte vajce, preosiatu múku a prášok do pečiva. Premiešajte a prilejte mlieko. Zmes vlejte do formy na muffiny.

3 Navrch dajte kúsky skaramelizovaných jabĺk a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 stupňov na 15-20 minút.

4 Vyšľahajte maslo s cukrom a so škoricou na krém, ktorým ozdobíte vychladnuté koláčiky.

Tip: Cupcaky môžete ozdobiť figami alebo kúskami jablka.