Jablkové hodovanie: Keď svojej rodine napečiete tieto dobroty s jablkami, budú vás všetci nosiť na rukách
12. 10. 2018, 14:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:34)

Zdroj: Shutterstock
Hovorí sa, že kto zje jablko denne, tomu sa bude vyhýbať lekár. Bola by preto škoda nepoužiť tieto vitamínové bomby pri najbližšom pečení.
Francúzsky tart

Zdroj: Shutterstock
Francúzsky tart
POTREBUJETE:
Na korpus:
■ 195 g hladkej múky
■ 50 g kryštálového cukru
■ 1/4 ČL soli
■ 110 g zmäknutého masla
■ 1 vajce
■ 1/2 šálky marhuľového lekváru
■ 1/2 šálky jablkovej výživy
■ 3 stredne veľké jablká
■ 1 PL masla
■ 4 PL hnedého cukru
■ 1/4 ČL škorice
■ štipka soli
AKO NA TO:
1 Mixérom vyšľahajte do hladka maslo s cukrom. Pridajte postupne vajce, múku a soľ. Cesto spracujte rukami do valca, zabaľte do fólie a uložte aspoň na 30 minút do chladničky.
2 Vychladnuté cesto vyvaľkajte na kruh a vložte do tartovej formy s priemerom 30 cm. Položte naň papier na pečenie, zaťažte ho fazuľou alebo ryžou a dajte piecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
3 Po vybratí z rúry odstráňte papier a cesto potrite marhuľovým lekvárom a detskou jablkovou výživou.
4 Jablká nakrájajte na ten- ké plátky a zmiešajte s roztopeným maslom, so škoricou, štipkou soli a s cu- krom. Plátky jabĺk poukladajte do kruhu, až kým nezaplníte celú formu. Vložte naspäť do rúry a pečte ďalších 25 minút.
Tip: Servírujte s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.
Zdroj: Shutterstock
Jablková dračica
Cupcake s jablkami a so škoricou
POTREBUJETE:
■ 200 g hladkej múky
■ 2 vajcia
■ 150 g kryštálového cukru
■ 80 g práškového cukru
■ 200 g masla
■ 100 ml mlieka
■ 1 prášok do pečiva
■ 1 väčšie zelené jablko
Na krém:
■ 250 g zmäknutého masla
■ 150 g práškového cukru
■ 1 lyžička mletej škorice
AKO NA TO:
1 V panvici rozpustite cukor a nechajte ho skaramelizovať. Pridajte olúpané a na malé kúsky nakrájané jablko a 5 minút miešajte. Odstavte a nechajte vychladnúť.
2 V mise vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte vajce, preosiatu múku a prášok do pečiva. Premiešajte a prilejte mlieko. Zmes vlejte do formy na muffiny.
3 Navrch dajte kúsky skaramelizovaných jabĺk a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 stupňov na 15-20 minút.
4 Vyšľahajte maslo s cukrom a so škoricou na krém, ktorým ozdobíte vychladnuté koláčiky.
Tip: Cupcaky môžete ozdobiť figami alebo kúskami jablka.
Zdroj: shutterstock
Jablká