Jabĺk nikdy nie je dosť! Pripravte z nich túto jednoduchú, ale fantastickú dobrotu: Hriech nevyskúšať!
19. 9. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:04)

Zdroj: iStockphoto
Sladučké jablkové pyré je zdravá a chutná desiata či olovrant pre vášho školáka, ktorý ho tentokrát určite nezahodí do koša.
Jeseň je čas jabĺčok a tak prečo nevyužiť potenciál, ktorý v sebe tieto zázraky prírody ukrývajú. Vyčarujte z nich chutné pyré, ktoré môžete kombinovať s vločkami, kúskami celozrnných sušienok, alebo orieškami.
Jablkové pyré
Potrebujeme:
2 kg kyslých jabĺk
200 g trstinového cukru, alebo 100 g medu
200 ml vody
štipku soli
1 PL citrónovej šťavy
Zdroj: iStockphoto
fresh apple sauce
Takto sa to podarí:
1. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca s vodou, so soľou a varíme 10 minút.
2. Potom rozmixujeme a pridáme cukor. Necháme rozpustiť, pričom už nevaríme len temperujeme.
3. Na záver kvôli farbe a lepšej chuti pridáme citrónovú šťavu. Dáme do pohárikov a sterilizujeme 10 minút na 70 °C.
TIP
Skúste pridať škoricu, ktorá sa k jablkám veľmi hodí.