Reklama

Jabĺk nikdy nie je dosť! Pripravte z nich túto jednoduchú, ale fantastickú dobrotu: Hriech nevyskúšať!

Fresh applesauce in a bowl with apples and a spoon

Zdroj: iStockphoto

Reklama

Sladučké jablkové pyré je zdravá a chutná desiata či olovrant pre vášho školáka, ktorý ho tentokrát určite nezahodí do koša.

Jeseň je čas jabĺčok a tak prečo nevyužiť potenciál, ktorý v sebe tieto zázraky prírody ukrývajú. Vyčarujte z nich chutné pyré, ktoré môžete kombinovať s vločkami, kúskami celozrnných sušienok, alebo orieškami.

Jablkové pyré

Potrebujeme:

2 kg kyslých jabĺk

200 g trstinového cukru, alebo 100 g medu

200 ml vody

štipku soli

1 PL citrónovej šťavy

Zdroj: iStockphoto

fresh apple sauce

Takto sa to podarí:

1. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca s vodou, so soľou a varíme 10 minút.

2. Potom rozmixujeme a pridáme cukor. Necháme rozpustiť, pričom už nevaríme len temperujeme.

3. Na záver kvôli farbe a lepšej chuti pridáme citrónovú šťavu. Dáme do pohárikov a sterilizujeme 10 minút na 70 °C.

TIP

Skúste pridať škoricu, ktorá sa k jablkám veľmi hodí.