Jablkové rezy
20. 1. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:54)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 1, 5 hodiny
Potrebujeme: 250 g zmäknutého masla, 250 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vajcia, 300 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva
Okrem toho: 100 ml jablkovej šťavy, 100 g mletých lieskovcov, 100 g marcipánu, 1 kg jabĺk, 50 g masla, 3 PL kryštálového cukru
Ako na to: Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Pridáme 100 ml jablkovej šťavy, oriešky a vymiešame. Cesto rozdelíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame marcipán a na plátky nakrájané jablká. Na jablká rozdelíme kúsok masla, posypeme cukrom a pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút.