Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jednoduchý recept, ale tá chuť! Jablkovo-slivkové crumble so zmrzlinou sa vám rozplynie na jazyku

Jablkovo-slivkové crumble

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Z obyčajných jabĺk a slivák môžete pripraviť maškrtu, po ktorej sa budú všetci zalizovať. Ochutnajte zapekané ovocie s posýpkou a zmrzlinou, neoľutujete!

Jablkovo-slivkové crumble

4 porcie

Jablkovo-slivkové crumble

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Jablkovo-slivkové crumble

Potrebujeme:

4 jablká

250 g sliviek

mletá škorica podľa chuti

šťava z 1 citróna

Posýpka:

50 g mandľových lupienkov

100 g hladkej múky

100 g masla + na vymastenie

100 g hnedého cukru

zmrzlina podľa chuti

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Jablkovo-slivkové crumble

Tak sa to podarí:

1. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenšie mesiačiky. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a tiež nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.

2. Ovocie rozdelíme na vymastený plech alebo dáme do malých zapekacích misiek.

3. Maslo rozpustíme a spojíme s múkou, cukrom a mandľovými lupienkami. Posýpku rozdelíme na ovocie na plechu alebo v zapekacích miskách.

4. Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 15 až 20 minút. Servírujeme ešte horúce aj s kopčekom zmrzliny.

Vyberáme pre vás niečo PLUS