Jednoduchý recept, ale tá chuť! Jablkovo-slivkové crumble so zmrzlinou sa vám rozplynie na jazyku
25. 9. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Z obyčajných jabĺk a slivák môžete pripraviť maškrtu, po ktorej sa budú všetci zalizovať. Ochutnajte zapekané ovocie s posýpkou a zmrzlinou, neoľutujete!
Jablkovo-slivkové crumble
4 porcie

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Jablkovo-slivkové crumble
Potrebujeme:
4 jablká
250 g sliviek
mletá škorica podľa chuti
šťava z 1 citróna
Posýpka:
50 g mandľových lupienkov
100 g hladkej múky
100 g masla + na vymastenie
100 g hnedého cukru
zmrzlina podľa chuti
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Jablkovo-slivkové crumble
Tak sa to podarí:
1. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenšie mesiačiky. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a tiež nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.
2. Ovocie rozdelíme na vymastený plech alebo dáme do malých zapekacích misiek.
3. Maslo rozpustíme a spojíme s múkou, cukrom a mandľovými lupienkami. Posýpku rozdelíme na ovocie na plechu alebo v zapekacích miskách.
4. Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 15 až 20 minút. Servírujeme ešte horúce aj s kopčekom zmrzliny.