Jablkový koláč s karamelom
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: © StockFood
20 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 280 gram hladká múka, 275 gram kryštálový cukor, 250 gram karamelové kondenzované mlieko, 240 gram maslo, 150 gram vlašské orechy, 50 gram kukuričný škrob, 4 kus jablko, 4 kus vajce, 3 čajová lyžička sušené droždie, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 0.5 čajová lyžička soľ
1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech s rozmermi 23 x 32 cm vymastíme a vysypeme múkou.
2. Do misky s vlažnou vodou vysypeme droždie, dáme 1 PL cukru a necháme vykysnúť kvások.
3. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, asi 2 minúty. Pridáme múku, škrob, kvások, soľ, vajcia a vanilkový extrakt. Vymiešame do hladkého cesta, ktoré nalejeme do plechu, a povrch urovnáme.
4. Na cesto poukladáme očistené a nakrájané jablká a nahrubo nasekané orechy. Karamelové mlieko rozdelíme na jablká. Pečieme 40 minút.
5. Po vychladnutí nakrájame na štvorce.