Jahňací bylinkový chrbát
23. 3. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: jahňací chrbát s kosťou (750 g), 3 krajce toastového chleba, 600 g cukín, 250 g malých paradajok, 9 lyžíc miešaných posekaných byliniek, 60 g nastrúhaného syra gouda, olivový olej, 2 lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Rúru zohrejeme na 200 °C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom. Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250 °C a pečieme asi 5 minút. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
2. Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji. Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
3. Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.