Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jahňací bylinkový chrbát

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie

Potrebujeme: jahňací chrbát s kosťou (750 g), 3 krajce toastového chleba, 600 g cukín, 250 g malých paradajok, 9 lyžíc miešaných posekaných byliniek, 60 g nastrúhaného syra gouda, olivový olej, 2 lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1. Rúru zohrejeme na 200 °C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom. Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250 °C a pečieme asi 5 minút. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.

2. Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji. Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.

3. Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS