Jahňacie rebierka s quinoa šalátom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1.5 kilogram jahňacie rebierka, 200 gram biely tučný jogurt, 50 mililiter olivový olej, 3 strúčik cesnak, 3 čajová lyžička korenie za`atar, 2 čajová lyžička mletý koriander, 1 čajová lyžička mletá rasca, 200 gram cícerový hummus, kôra a šťava z 1 citróna a 1 pomaranča, 200 gram quinoa, 250 gram cherry paradajky, 5 polievková lyžica petržlenová vňať, 5 polievková lyžica mäta, 3 kus jarná cibuľka, 1 kus španielská cibuľa, 1 strúčik cesnak, 70 mililiter panenský olivový olej, 40 mililiter citrónová šťava
1.
V miske zmiešame jogurt, olivový olej, rascu, posekaný cesnak, korenie za`atar a mletý koriander, nastrúhanú citrusovú kôru, vytlačenú šťavu a dochutíme.
2.
Jahňacie rebierka umyjeme, uložíme do sklenej misy, polejeme jogurtovým dresingom, ktorý premiešame s mäsom. Prikryjeme potravinovou fóliou a na noc odložíme do chladničky.
3.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Namarinované jahňacie rebierka uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Občas kúsky rebierok otočíme. Hotové naporciujeme.
4.
Na prípravu šalátu opláchneme quinou, nasypeme do hrnca a asi 8 minút varíme. Mäkkú scedíme a nasypeme do misy. Pridáme do nej rozštvrtené paradajky, na plátky nakrájanú cibuľu, prelisovaný strúčik cesnaku, jarnú cibuľku a nakrájaný hladký petržlen aj mätu. Dolejeme olej a citrónovú šťavu a premiešame. Dochutíme.
5.
Šalát podávame s rebierkami na hummuse posypané korením za`atar.