Jahodová zmrzlina
25. 6. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:18)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 30 minút. Čas mrazenia: 2 hodiny.
Potrebujeme (na 10 porcií): 500 g mrazených jahôd, 2 tégliky bieleho jogurtu, šťavu z menšieho citróna, 150 g medu, 1 balíček vanilínového cukru, 2 PL rumu, jahody na ozdobu, čokoládovú polevu, medovku
Takto sa to podarí: Rozmixujeme mierne rozmrazené jahody. Pridáme jogurt, vanilínový cukor, citrónovú šťavu, podľa chuti rum a med. Zmes vložíme do kovovej nádoby a dáme asi na 2 hodiny do mrazničky. Servírujeme do vychladených misiek. Ozdobíme jahodami, čokoládovou polevou a čerstvými lístkami medovky.