Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jahodové kocky

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

5 vajec 250 g práškového cukru 4 lyžice oleja 4 lyžice vody 1 lyžicu kakaa 250 g hrubej múky pol lyžičky kypriaceho prášku tuk a hrubú múku na vymastenie a vysypanie plechu Plnka: 1 kg jahôd jahodový alebo malinový sirup 1,5 balíčka Zlatého klasu 250 g masla 200 g práškového cukru

POSTUP: 1. Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do penista, z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme olej, vodu, kakao, zapracujeme sneh a preosiatu múku s kypriacim práškom. 2. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Cesto necháme vychladnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS