Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepší nepečený zákusok: Jahodové tiramisu je dobrota, za ktorú vás všetci budú nosiť na rukách

Jahodové tiramisu

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Milujete krémové dezerty, ale neviete ako na to? S týmto receptom prekvapíte každú návštevu.

Jahodové tiramisu

12 porcií

Potrebujeme:

500 g jahôd, 3 PL práškového cukru, 1 PL balsamica, 4 veľké žĺtky, 100 ml portského, 120 g kryštálového cukru, 500 g mascarpone, 225 ml vychladenej smotany na šľahanie, 22 kusov dlhých piškót, 250 ml sladkého bieleho vína, jahody na ozdobu

Jahodové tiramisu

Zdroj: Shutterstock‎

Jahodové tiramisu

Takto sa to podarí:

1. Očistené a polené jahody pomiešame s práškovým cukrom a polejeme balsamicom. Necháme postáť.

2. Žĺtky šľaháme s portským a cukrom nad parou asi 10 minút. Odstavíme a zamiešame mascarpone.

3. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme k zmesi na trikrát. Dáme schladiť na 30 minút.

4. Nalámané piškóty namáčame vo víne a ukladáme na dno väčšej sklenej misy. Potrieme vychladeným krémom a obložíme macerovanými jahodami.

5. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou krému. Zakryjeme fóliou a dáme na 1 hodinu chladiť.

6. Podávame na tanierikoch ozdobené bobuľovým ovocím a poprášené cukrom.

Zdroj: Shutterstock‎

Jahodové tiramisu

Vyberáme pre vás niečo PLUS