Najlepší nepečený zákusok: Jahodové tiramisu je dobrota, za ktorú vás všetci budú nosiť na rukách
12. 7. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:15)

Zdroj: Shutterstock
Milujete krémové dezerty, ale neviete ako na to? S týmto receptom prekvapíte každú návštevu.
Jahodové tiramisu
12 porcií
Potrebujeme:
500 g jahôd, 3 PL práškového cukru, 1 PL balsamica, 4 veľké žĺtky, 100 ml portského, 120 g kryštálového cukru, 500 g mascarpone, 225 ml vychladenej smotany na šľahanie, 22 kusov dlhých piškót, 250 ml sladkého bieleho vína, jahody na ozdobu

Zdroj: Shutterstock
Jahodové tiramisu
Takto sa to podarí:
1. Očistené a polené jahody pomiešame s práškovým cukrom a polejeme balsamicom. Necháme postáť.
2. Žĺtky šľaháme s portským a cukrom nad parou asi 10 minút. Odstavíme a zamiešame mascarpone.
3. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme k zmesi na trikrát. Dáme schladiť na 30 minút.
4. Nalámané piškóty namáčame vo víne a ukladáme na dno väčšej sklenej misy. Potrieme vychladeným krémom a obložíme macerovanými jahodami.
5. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou krému. Zakryjeme fóliou a dáme na 1 hodinu chladiť.
6. Podávame na tanierikoch ozdobené bobuľovým ovocím a poprášené cukrom.
Zdroj: Shutterstock
Jahodové tiramisu