Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jahodovo-rebarborový džem

Jahodovo-rebarborový džem

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 gram zrelé jahody, 600 gram červená rebarbora, 1 kus vanilkový struk, 500 gram želírovací cukor 2:1, šťava z 1 citróna

1.

Jahody a rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovou dreňou a varíme v hrnci 5 až 10 minút.

2.

Vmiešame cukor a za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 4 minúty.

3.

Nalejeme do čistých pohárov, uzavrieme a otočíme. Po asi 10 minútach otočíme naspäť a necháme vychladnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS