Jarná teľacia polievka
28. 4. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 40 minút (6 porcií)
Potrebujeme: 500 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja
1 l horúceho zeleninového bujónu, 500 g zemiakov, 600 g čerstvej polievkovej zeleniny, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to: Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.