Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jarná teľacia polievka

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút (6 porcií)

Potrebujeme: 500 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja
1 l horúceho zeleninového bujónu, 500 g zemiakov, 600 g čerstvej polievkovej zeleniny, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to: Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji. Zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou pri miernej teplote asi 30 minút.

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu so zeleninou ich pridáme do polievky. Ochutíme soľou a korením. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Na záver do polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS