Jarná tofu nátierka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
Reklama
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 450 gram biele tofu, 2 kus jarná cibuľka, 1 strúčik cesnak, 120 gram majonéza, 1 polievková lyžica sójová omáčka, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 4 plátok celozrnný chlieb, 1 hrsť pažitka, soľ, mleté čierne korenie, čerstvé klíčky (reďkovka, žerucha, mungo fazuľky...)
1.
Tofu nakrájame na malé kocky, osušíme papierovou utierkou. Spolu s očistenou a nakrájanou cibuľkou a cesnakom vložíme do mixéra a rozmixujeme.
2.
Pridáme majonézu, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, soľ, korenie a mixujeme, kým nezískame celistvú zmes.
3.
Krajce chleba opečieme z oboch strán dochrumkava. Natrieme nátierkou a pred podávaním posypeme pažítkou a klíčkami.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Zdieľanie a šetrenie máme v génoch. Tu máte dôkaz! Sponzorované