Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jarná tofu nátierka

Jarná tofu nátierka

Zdroj: © StockFood

Reklama

10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 450 gram biele tofu, 2 kus jarná cibuľka, 1 strúčik cesnak, 120 gram majonéza, 1 polievková lyžica sójová omáčka, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 4 plátok celozrnný chlieb, 1 hrsť pažitka, soľ, mleté čierne korenie, čerstvé klíčky (reďkovka, žerucha, mungo fazuľky...)

1.

Tofu nakrájame na malé kocky, osušíme papierovou utierkou. Spolu s očistenou a nakrájanou cibuľkou a cesnakom vložíme do mixéra a rozmixujeme.

2.

Pridáme majonézu, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, soľ, korenie a mixujeme, kým nezískame celistvú zmes.

3.

Krajce chleba opečieme z oboch strán dochrumkava. Natrieme nátierkou a pred podávaním posypeme pažítkou a klíčkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS