Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jarný slaný koláč

Jarný slaný koláč

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

70 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 300 gram polohrubá múka, 125 gram maslo, 5 polievková lyžica voda, 1 štipka soľ, 3 polievková lyžica pesto z medvedieho cesnaku, 200 mililiter smotana na varenie, 3 kus jarná cibuľka, 200 gram hrášok, 2 kus vajce, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

1.

Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.

2.

Z prísad na cesto vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky.

3.

Medzitým orestujeme na troške olivového oleja jarnú cibuľku.

4.

Cesto vyvaľkáme a dáme na vymastenú formu na quiche s priemerom 28 cm. Jemne ho popicháme vidličkou.

5.

Orestovanú cibuľku zmiešame s hráškom a zároveň si pripravíme smotanovú zmes na plnku tak, že vymiešame vajcia, smotanu, pesto, korenie a soľ.

6.

Na pripravený korpus navrstvíme podusenú zeleninovú zmes, na ňu vylejeme smotanovú zmes a pečieme 35 až 40 minút dozlatista.

Vyberáme pre vás niečo PLUS