Jarný slaný koláč
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
70 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 300 gram polohrubá múka, 125 gram maslo, 5 polievková lyžica voda, 1 štipka soľ, 3 polievková lyžica pesto z medvedieho cesnaku, 200 mililiter smotana na varenie, 3 kus jarná cibuľka, 200 gram hrášok, 2 kus vajce, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
1.
Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 175 °C.
2.
Z prísad na cesto vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky.
3.
Medzitým orestujeme na troške olivového oleja jarnú cibuľku.
4.
Cesto vyvaľkáme a dáme na vymastenú formu na quiche s priemerom 28 cm. Jemne ho popicháme vidličkou.
5.
Orestovanú cibuľku zmiešame s hráškom a zároveň si pripravíme smotanovú zmes na plnku tak, že vymiešame vajcia, smotanu, pesto, korenie a soľ.
6.
Na pripravený korpus navrstvíme podusenú zeleninovú zmes, na ňu vylejeme smotanovú zmes a pečieme 35 až 40 minút dozlatista.