Je vám po koláčoch z kysnutého cesta ťažko? Pridajte doňho TOTO, urobí s trávením zázraky
23. 2. 2019, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:40)

Zdroj: Shutterstock
Kysnuté cesto je pre niektorých ľudí ako kameň v bruchu. Jedna tajná prísada tomu zabráni.
Býva vám po buchtách a kysnutých koláčoch ťažko? Nie ste sami. Kysnuté cesto, navyše s cukrom, môže byť pre náš organizmus naozaj slušná záťaž. Nepríjemnej ťažobe na žalúdku sa však dá jednoducho vyhnúť. Musíte však na to myslieť už pred pečením.

Zdroj: Shutterstock
Pripravte si kysnuté cesto.
Okrem klasických surovín na váš obľúbený koláč si pripravte aj sušený zázvor, alebo ako sa mu hovorí u nás - ďumbier. Postačí naozaj malá lyžička.
Zdroj: Shutterstock
Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.
Zázvor zamiešajte do múky a postupujte podľa receptu. V koláčoch ho nebude vôbec cítiť, zato zdravotné účinky pocítite určite. Zázvor sa odjakživa používa na podporu liečby nevoľnosti a žalúdočných problémov. Ak ho pridáte do kysnutého cesta, predíde páleniu záhy, pocitu ťažkosti v bruchu, aj nepríjemnému nafukovaniu.
Zdroj: Shutterstock
Tvarohové koláče