Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Je vám po koláčoch z kysnutého cesta ťažko? Pridajte doňho TOTO, urobí s trávením zázraky

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kysnuté cesto je pre niektorých ľudí ako kameň v bruchu. Jedna tajná prísada tomu zabráni.

Býva vám po buchtách a kysnutých koláčoch ťažko? Nie ste sami. Kysnuté cesto, navyše s cukrom, môže byť pre náš organizmus naozaj slušná záťaž. Nepríjemnej ťažobe na žalúdku sa však dá jednoducho vyhnúť. Musíte však na to myslieť už pred pečením.

Pripravte si kysnuté cesto.

Zdroj: Shutterstock

Pripravte si kysnuté cesto.

Okrem klasických surovín na váš obľúbený koláč si pripravte aj sušený zázvor, alebo ako sa mu hovorí u nás - ďumbier. Postačí naozaj malá lyžička.

Zdroj: Shutterstock

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Zázvor zamiešajte do múky a postupujte podľa receptu. V koláčoch ho nebude vôbec cítiť, zato zdravotné účinky pocítite určite. Zázvor sa odjakživa používa na podporu liečby nevoľnosti a žalúdočných problémov. Ak ho pridáte do kysnutého cesta, predíde páleniu záhy, pocitu ťažkosti v bruchu, aj nepríjemnému nafukovaniu.

Zdroj: Shutterstock

Tvarohové koláče

Vyberáme pre vás niečo PLUS