Jedlé muchotrávky
27. 3. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:02)

Zdroj: Archív
8 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 8 vajec 2 ks taveného syra 2 PL majonézy 1 ČL horčice 2 malé cibule 4 strúčiky cesnaku petržlenová vňať mleté čierne korenie soľ 4 paradajky 8 šalátových listov
POSTUP:
1. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Rozdrobené žĺtky vymiešame s taveným syrom, majonézou a horčicou, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Vydlabané polovičky vajec naplníme touto zmesou. 2. Umyté paradajky priečne prekrojíme, dužinu vyberieme. Vydlabané polovice paradajok necháme odkvapkať hore dnom, potom ich ako klobúčiky položíme na naplnené vajcia a ozdobíme bodkami z majonézy. 3. Väčší tanier vyložíme umytými šalátovými listami a na ne naaranžujeme vajcia – muchotrávky. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.