Jednoduchý rebarborový koláč
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
30 minút, 25 porcií
Potrebujeme: 300 gram práškový cukor, 300 gram polohrubá múka, 300 gram rebarbora (mrazená), 100 gram hrozienka, 6 kus vajce, 6 polievková lyžica mlieko, 2 polievková lyžica olej, 1 čajová lyžička sóda bikarbóna, lekvár, čokoládová poleva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
1. Žĺtky, práškový cukor a olej vymiešame do peny. Striedavo pridávame múku, mlieko a tuhý sneh z bielkov. Primiešame sódu, hrozienka a na malé kúsky nakrájanú rebarboru.
2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 35 minút pri teplote 180 °C.
3. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a povrch môžeme ozdobiť mriežkou z čokoládovej polevy.