Po dlhom pracovnom týždni si každá z nás zaslúži malú sladkú odmenu. Krtkova torta z domácej produkcie zaručene nadchne nielen malých maškrtníkov.

5 vajec odvážime aj so škrupinou. Potom navážime rovnaké množstvo kryštálového cukru a múky zmiešanej s 3 PL kakaa. Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme dotuha s cukrom, pridáme žĺtky, 10 PL vlažnej vody a múku s kakaom a 1 balíčkom prášku do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme zhruba 30 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.

Krém:

250 ml mlieka prevaríme so 150 g cukru, v 250 ml mlieka rozmiešame 1,5 balíčka Zlatého klasu. Zmes vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. 200 g zmäknutého masla vyšľaháme a postupne doň zašľaháme všetok puding. 100 ml mlieka prevaríme s 1 balíčkom vanilínového cukru a 2 PL kryštálového cukru a pridáme 75 g strúhaného kokosu. Varíme dovtedy, až zmes zhustne a vyvarí sa z nej všetka tekutina. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

500 ml šľahačky vyšľaháme s 2 balíčkami stužovadla a 3 PL práškového cukru. Šľahačku zapracujeme do kokosovej zmesi. Upečený a vychladnutý korpus vodorovne rozkrojíme na dve polovice. Na spodnú časť nanesieme krém, na ktorý do tvaru pologule nanesieme kokosovú šľahačku. Druhú polovicu korpusu podrvíme a posypeme celú tortu. Dozdobíme želatínovými červíkmi a pred podávaním dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.