Jemná paradajková omáčka
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: iStockphoto
30 minút, 5 porcií
Potrebujeme: 2 kilogram paradajky, 4 kus cibuľa, 2 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 1 polievková lyžica sušená bazalka, 1 polievková lyžica sušené oregáno, soľ, kryštálový cukor
1.
Paradajky zľahka narežeme do kríža, prelejeme vriacou vodou, ponoríme do studenej vody a následne ošúpeme. Ošúpané paradajky nakrájame na kocky.
2.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Podusíme na rozhorúčenom oleji a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľku opekáme a pridáme nakrájané paradajky. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Dochutíme soľou, cukrom, bazalkou a oreganom. Chuť by mala byt korenistejšia.
3.
Paradajkovú omáčku nanesieme do pripravených čistých pohárov a uzavrieme. Poháre položíme do hlbšieho plechu, do tretiny zalejeme vodou a sterilizujeme v rúre pri teplote 100 °C asi 1 hodinu.