Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jemná paradajková omáčka

Jemná paradajková omáčka

Zdroj: iStockphoto

Reklama

30 minút, 5 porcií

Potrebujeme: 2 kilogram paradajky, 4 kus cibuľa, 2 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 1 polievková lyžica sušená bazalka, 1 polievková lyžica sušené oregáno, soľ, kryštálový cukor

1.

Paradajky zľahka narežeme do kríža, prelejeme vriacou vodou, ponoríme do studenej vody a následne ošúpeme. Ošúpané paradajky nakrájame na kocky.

2.

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Podusíme na rozhorúčenom oleji a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľku opekáme a pridáme nakrájané paradajky. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Dochutíme soľou, cukrom, bazalkou a oreganom. Chuť by mala byt korenistejšia.

3.

Paradajkovú omáčku nanesieme do pripravených čistých pohárov a uzavrieme. Poháre položíme do hlbšieho plechu, do tretiny zalejeme vodou a sterilizujeme v rúre pri teplote 100 °C asi 1 hodinu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS