Reklama

Jemný jablkový koláč

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Potrebujeme (na 20 kusov): Cesto: 360 g hladkej múky • 200 g bravčovej masti • 2 vajcia • 2 PL octu • 1 PL kryštálového cukru • soľ Plnka: 750 g jabĺk • 150 g práškového cukru • 1 PL mletej škorice • za hrsť sušených hrozienok • 100 g rozdrvených piškót alebo strúhanky • tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu.

1. Z múky, masti, vajec,cukru, octu a zo soli vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.

2. Jablká nastrúhame, pridáme cukor, piškóty, škoricu a hrozienka. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a naň rozložíme plnku.

3. Rozvaľkáme aj druhý diel cesta, prekryjeme ním celú plochu koláča a cesto popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 °C.

Čas prípravy: 85 minút
Čas pečenia: 35 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS