Jemný jablkový koláč
24. 10. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Potrebujeme (na 20 kusov): Cesto: 360 g hladkej múky • 200 g bravčovej masti • 2 vajcia • 2 PL octu • 1 PL kryštálového cukru • soľ Plnka: 750 g jabĺk • 150 g práškového cukru • 1 PL mletej škorice • za hrsť sušených hrozienok • 100 g rozdrvených piškót alebo strúhanky • tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu.
1. Z múky, masti, vajec,cukru, octu a zo soli vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.
2. Jablká nastrúhame, pridáme cukor, piškóty, škoricu a hrozienka. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a naň rozložíme plnku.
3. Rozvaľkáme aj druhý diel cesta, prekryjeme ním celú plochu koláča a cesto popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 °C.
Čas prípravy: 85 minút
Čas pečenia: 35 minút