Reklama

Jemný jablkový koláč

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 50 minút

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 400 g práškového (alebo kryštálového) cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 300 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 600 g nelúpaných jabĺk, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, malinový alebo ríbezľový džem, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Čokoládová poleva: 80 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžica oleja

Ako na to:

1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny. Môžeme použiť elektrický robot (šľaháme asi 10 minút).

2. Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká. Primiešame hrozienka a pomleté orechy.

3. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry.

4. Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.

5. Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme. Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá.

6. Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Potom pokrájame na kocky.