Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jogurtová bublanina

Jogurtová bublanina

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy a pečenia: 40 minút; pre celú rodinu

Potrebujeme: 1 hrnček hladkej múky, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 téglik bieleho jogurtu, 4 lyžice rozpusteného tuku na pečenie, 2 žĺtky, 1/3 balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu, 1 lyžica hrubej múky na obalenie ovocia, 500 g ľubovoľného čerstvého, mrazeného alebo zaváraného ovocia

Postup:

1. V kuchynskom robote alebo mixéri dohladka rozmixujeme mlieko, jogurt, žĺtky, cukor a rozpustený tuk. Vo väčšej mise zmiešame oba druhy múky, vanilínový cukor a prášok do pečiva.

2. Rozmixovanú zmes dôkladne zmiešame s múčnou zmesou a cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Rozotrieme ho tak, aby bolo po okrajoch trochu vyššie.

3. Ovocie umyjeme, podľa veľkosti nakrájame na menšie kúsky. Zavárané ovocie zlejeme. Posypeme múkou, premiešame a rozdelíme na cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 25 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS