Jogurtová bublanina
13. 1. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy a pečenia: 40 minút; pre celú rodinu
Potrebujeme: 1 hrnček hladkej múky, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 téglik bieleho jogurtu, 4 lyžice rozpusteného tuku na pečenie, 2 žĺtky, 1/3 balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu, 1 lyžica hrubej múky na obalenie ovocia, 500 g ľubovoľného čerstvého, mrazeného alebo zaváraného ovocia
Postup:
1. V kuchynskom robote alebo mixéri dohladka rozmixujeme mlieko, jogurt, žĺtky, cukor a rozpustený tuk. Vo väčšej mise zmiešame oba druhy múky, vanilínový cukor a prášok do pečiva.
2. Rozmixovanú zmes dôkladne zmiešame s múčnou zmesou a cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Rozotrieme ho tak, aby bolo po okrajoch trochu vyššie.
3. Ovocie umyjeme, podľa veľkosti nakrájame na menšie kúsky. Zavárané ovocie zlejeme. Posypeme múkou, premiešame a rozdelíme na cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 25 minút