Jogurtová torta
29. 3. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:02)

Zdroj: Archív
Reklama
ČAS PRÍPRAVY: 40 MIN; ČAS TUHNUTIA: 4-6 HOD 250 ml šľahačkovej smotany 3 tégliky ovocného jogurtu 6 PL práškového cukru 1 balíček mletej želatíny 100 ml vody 1 balíček dlhých piškót ovocie (napríklad figy)
POSTUP:
1. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty. V horúcej, ale nie vriacej vode rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovojogurtovou zmesou. Do zmesi pridáme na kúsky nakrájané ovocie. 2. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej masu a vložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne.