Jogurtová torta
4. 12. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 50 minút. Čas pečenia: 25 minút. (12 kusov)
Potrebujeme:
Cesto: 5 vajec, štipka soli, 200 g kryštálového cukru, 180 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 250 g sezónneho ovocia, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
Krém: 300 ml smotanového jogurtu, 150 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, 10 g želatíny
Postup:
1. Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a žĺtky. Nakoniec opatrne po častiach vmiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 160 °C približne 25 minút.
2. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom, zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku, citrónovú šťavu a nachystanú želatínu.
3. Vychladnutý korpus vyberieme, dno aj boky formy vystelieme až po vrch papierom na pečenie. Korpus opäť vložíme do formy a obložíme ovocím. Na ovocie vylejeme jogurtový krém a tortu necháme stuhnúť v chlade do druhého dňa. Formu potom otvoríme, papier odstránime a tortu nakrájame na kúsky. Pred podávaním môžeme ozdobiť ovocím.
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 3