Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jogurtová torta

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút

Potrebujeme: 250 ml šľahačkovej smotany, 3 ovocné jogurty, 6 lyžíc práškového cukru, 1 balíček mletej želatíny (20 g), 100 ml vody, 1 balíček dlhých piškót, figy

Ako na to:

1. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty.

2. V horúcej vode (nie vriacej) rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovo-jogurtovou masou. Primiešame na kúsky pokrájané ovocie (napr. figy).

3. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej pripravenú masu a vložíme do chladničky.

4. Pred podávaním tortu ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne.

Vyberáme pre vás niečo PLUS