Jogurtová torta
7. 1. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 45 minút
Potrebujeme: 250 ml šľahačkovej smotany, 3 ovocné jogurty, 6 lyžíc práškového cukru, 1 balíček mletej želatíny (20 g), 100 ml vody, 1 balíček dlhých piškót, figy
Ako na to:
1. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty.
2. V horúcej vode (nie vriacej) rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovo-jogurtovou masou. Primiešame na kúsky pokrájané ovocie (napr. figy).
3. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej pripravenú masu a vložíme do chladničky.
4. Pred podávaním tortu ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne.