Jogurtová torta s čučoriedkami
25. 8. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)
Reklama
Čas prípravy: 40 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 2 tégliky smotany na šľahanie, 30 g mletej želatíny, 150 ml mlieka, 400 ml bieleho jogurtu, 70 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček detských piškót, 500 ml čučoriedok
Postup:
1. Želatínu zalejeme studeným mliekom a necháme napučať. Mlieko zohrejeme vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
2. Jogurt izbovej teploty rozmiešame s kryštálovým aj vanilkovým cukrom, vmiešame do neho želatínu, čučoriedky a vyšľahanú smotanu.
3. Zmes naplníme do tortovej formy striedavo s piškótami a necháme v chlade stuhnúť.