Jogurtové rezy
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:52)

Zdroj: © StockFood
50 minút, 20 porcií
Potrebujeme: 250 gram maslové sušienky, 100 gram mäkké maslo, 1 čajová lyžička kakao, 10 plátok želatína, 1 kus bio citrón, 2 kus bio limetka, 400 gram smotanový syr, 800 gram jogurt, 150 gram práškový cukor, 200 mililiter smotana na šľahanie, 4 plátok želatína, 200 gram ríbezle, 200 gram jahody, 100 mililiter jablkový džús, 2 polievková lyžica vanilkový cukor
1.
Na plech dáme papier na pečenie a postavíme naň rám (obruč) na pečenie (24 x 24 cm), ktorý vystelieme dokola potravinárskou fóliou.
2.
Sušienky valčekom podrvíme. V miske ich vymiešame s maslom a kakaom. Cesto natlačíme na spodok a dáme do chladničky.
3.
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Citrón a limetky umyjeme, osušíme, nastrúhame kôru a odšťavíme. Smotanový syr vymiešame s jogurtom, práškovým cukrom a kôrou. Smotanu vyšľaháme.
4.
Želatínu vytlačíme a spolu s citrónovou a limetkovou šťavou rozpustíme v hrnci pri nízkej teplote. Vmiešame 4 PL jogurtovej zmesi a všetko zapracujeme naspäť do jogurtovej zmesi.
5.
Primiešame aj šľahačku a krém natrieme na sušienkový základ. Dáme vychladiť na 4 hodiny.
6.
Na polevu namočíme želatínu v studenej vode a jahody pokrájame na kúsky. Ovocie spolu s cukrom a džúsom povaríme v hrnci za stáleho miešania asi 10 minút.
7.
Odstavíme a vmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Keď začne tuhnúť, polejeme ňou koláč. Dáme na 30 minút do chladničky a keď poleva stuhne, odstránime formu aj s potravinárskou fóliou.
8.
Nakrájame na rezy a podávame.