Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jogurtový dezert: Ultraľahký recept aj pre začiatočníkov

Jogurtový dezert

Zdroj: isifa

Reklama

Porcie: 8 - Čas prípravy: 30 minút - Čas chladenia: 2 hodiny

Potrebujeme

2 žĺtky • 50 g kryštálového cukru • 350 g bieleho jogurtu • pár kvapiek vanilkovej esencie • 200 ml smotany na šľahanie • 1 PL pomarančového likéru

Okrem toho: 150 g malín • 150 g čučoriedok • 160 g ovsených vločiek

Postup

Nad horúcim vodným kúpeľom vyšľaháme žĺtky s cukrom, kým zmes nezhustne na krém. Postupne do nej primiešame jogurt a vanilkovú esenciu.
Šľahačku vyšľaháme dotuha, zmiešame s pomarančovým likérom a všetko opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi.
Polovicu čučoriedok rozdelíme do 4 vysokých pohárov a polovicu malín rozdelíme do ďalších 4 pohárov.
Do každého pohára naložíme 1,5 PL vločiek, potom krém a dáme aspoň na 2 hodiny do mrazničky.
Na záver navrstvíme na krém zvyšok ovsených vločiek a ozdobíme ovocím.

Vyberáme pre vás niečo PLUS