Jogurtový koláč
24. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 10, 6 porcií
Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 175 g kryštálového cukru, 175 g bieleho jogurtu, 110 ml slnečnicového oleja, 2 veľké vajcia, 1,5 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, štipka soli
Poleva: 125 g práškového cukru, 1 až 2 PL vriacej vody
Postup:
1. Vo väčšej mise rozšľaháme jogurt, cukor, vajcia a olej.
2. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Suché suroviny primiešame k vlhkým a dôkladne premiešame.
3. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 35 až 45 minút.
4. Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme.
5. Práškový cukor rozmiešame s vriacou vodou na hladkú tekutú zmes.
6. Koláč preložíme na servírovací tanier a navrch nalejeme cukrovú polevu. Pred nakrájaním necháme zaschnúť.
7. Podávame napríklad s čerstvými jahodami.
Čas pečenia: 45 minút