Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jogurtový koláč

ilustračné foto

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 10, 6 porcií

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 175 g kryštálového cukru, 175 g bieleho jogurtu, 110 ml slnečnicového oleja, 2 veľké vajcia, 1,5 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, štipka soli

Poleva: 125 g práškového cukru, 1 až 2 PL vriacej vody

Postup:

1. Vo väčšej mise rozšľaháme jogurt, cukor, vajcia a olej.

2. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Suché suroviny primiešame k vlhkým a dôkladne premiešame.

3. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 35 až 45 minút.

4. Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme.

5. Práškový cukor rozmiešame s vriacou vodou na hladkú tekutú zmes.

6. Koláč preložíme na servírovací tanier a navrch nalejeme cukrovú polevu. Pred nakrájaním necháme zaschnúť.

7. Podávame napríklad s čerstvými jahodami.

Čas pečenia: 45 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS