Reklama

Kačacie prsia s červenou kapustou

Kačacie prsia s červenou kapustou

Zdroj: © StockFood

Reklama

50 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 kus veľké kačacie prsia, lístky šalvie, bobkový list, 1 kus veľká červená kapusta, 120 mililiter suché červené víno, 80 mililiter červený vínny ocot, 60 gram hnedý cukor, 2 kus bobkový list, 1 kus celá škorica, soľ, mleté čierne korenie, 2 kus veľké múčne zemiaky, 45 gram hladká múka, 2 kus vajce, 2 kus veľký krajec bieleho chleba, 3 polievková lyžica nasekaná šalvia, 3 polievková lyžica olej, muškátový oriešok, 1 polievková lyžica maslo, 1 kus veľká biela cibuľa, 1 kus veľké jablko, mleté čierne korenie

1. Nakrájanú kapustu spolu s ostatnými surovinami dáme do hrnca, zakryjeme a dusíme asi 60 minút na miernom ohni. Občas premiešame.

2. V osolenej vode varíme zemiaky v šupke, 35 až 45 minút. Scedíme ich, necháme trochu vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame na väčšie kusy, aby vychladli. Potom ich vo veľkej mise roztlačíme s múkou, muškátovým orieškom, vajcami, chlebovými kockami, so šalviou, soľou a s korením. Z nelepivého cesta vytvarujeme knedle a potrieme olejom.

3. Rúru predhrejeme na 200 °C.

4. Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža a potrieme soľou a korením. Dáme do zapekacej panvice kožou dolu a opekáme 7 až 10 minút, kým sa tuk nerozpustí. Väčšinu masti zlejeme do misky. Prsia dopečieme v rúre. Potom ich vyberieme z rúry a zakryjeme na 10 minút alobalom.

5. Do pekáča vložíme knedle a pečieme ich asi 20 minút dozlatista.

6. V panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, jablko a štipku soli. Dusíme 8 minút domäkka. Dochutíme soľou a korením.

7. Na taniere naaranžujeme kačacie prsia, kapustu, šalát a knedle. Ozdobíme šalviou a bobkovým listom.