Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kačacie stehno s roládou plnenou červenou kapustou

Kačacie stehno s roládou plnenou červenou kapustou

Zdroj: DUŠAN KŔÍSTEK

Reklama

55 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus červená kapusta, 1 kus jablko, 8 kus žltý zemiak, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica kryštálový cukor, 1 kus vaječný žĺtok, 2 polievková lyžica maslo, 2 kus celé kačacie stehno, polohrubá múka, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, olej, vývar

1.

Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred. Ošúpeme, nastrúhame, pridáme žĺtok, soľ, štipku muškátového orieška, rozpustené maslo a podľa hustoty cesta pridávame polohrubú a hladkú múku. Vypracujeme tuhšie cesto, aby sa dalo rozvaľkať.

2.

Kapustu, jablko a cibuľu očistíme, nakrájame na tenké rezance alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.

3.

V hrnci s cukrom spravíme karamel, pridáme olej, soľ, korenie, štipku muškátového orieška, speníme cibuľu, pridáme kapustu, jablko a dusíme do mäkka. Po uvarení presypeme do sitka, scedíme a necháme vychladnúť.

4.

Cesto rozvaľkáme, rozotrieme kapustovú zmes a zrolujeme. Roládu preložíme do fólie alebo alobalu a na koncoch poriadne stiahneme. Varíme vo vriacej vode 30 – 35 minút.

5.

Kačacie stehná osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a vývarom. Pečieme 1,5 – 2 hodiny pri teplote 170 °C, priebežne podlievame výpekom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS