Kačacie stehno s roládou plnenou červenou kapustou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: DUŠAN KŔÍSTEK
55 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus červená kapusta, 1 kus jablko, 8 kus žltý zemiak, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica kryštálový cukor, 1 kus vaječný žĺtok, 2 polievková lyžica maslo, 2 kus celé kačacie stehno, polohrubá múka, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, olej, vývar
1.
Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred. Ošúpeme, nastrúhame, pridáme žĺtok, soľ, štipku muškátového orieška, rozpustené maslo a podľa hustoty cesta pridávame polohrubú a hladkú múku. Vypracujeme tuhšie cesto, aby sa dalo rozvaľkať.
2.
Kapustu, jablko a cibuľu očistíme, nakrájame na tenké rezance alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.
3.
V hrnci s cukrom spravíme karamel, pridáme olej, soľ, korenie, štipku muškátového orieška, speníme cibuľu, pridáme kapustu, jablko a dusíme do mäkka. Po uvarení presypeme do sitka, scedíme a necháme vychladnúť.
4.
Cesto rozvaľkáme, rozotrieme kapustovú zmes a zrolujeme. Roládu preložíme do fólie alebo alobalu a na koncoch poriadne stiahneme. Varíme vo vriacej vode 30 – 35 minút.
5.
Kačacie stehná osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a vývarom. Pečieme 1,5 – 2 hodiny pri teplote 170 °C, priebežne podlievame výpekom.